Het Lutterzand

Het Lutterzand, een uniek gebied

De omgeving biedt volop mogelijkheden om te wandelen in het natuurgebied,750 ha, het lutterzand. Het afwisselende landschap maakt het uniek. De beroemde groene staart op zijn twents "greune stet" is op zo'n 500 meter van het huisje te vinden. Vogels als de oeverzwaluw , de ijsvogel, zwarte en bonte specht ,boomleeuwerik,aalschover zijn hier waar te nemen .

De Lutte Hutte

Midden in het bos is een prachtige plek om te genieten van een italiaans schepijsje in de zomer.
In de winter kun je er warme chocolademelk drinken bij een kampvuur.

Fietsen

Er lopen in en om het natuurgebied diverse prachtige fietsroutes die door het knooppunten systeem en door het aanbod van uit de VVV in de Lutte makkelijk te fietsen zijn. De gildehauser Dinkelroute is daarbij een echte aanrader. Fietsen zijn bij het huisje te brengen door Twentefiets uit beuningen Daar zijn ook scooters,tandems e.d. te huur.

De Dinkel

Tussen de landbouwgronden en het bosgebied van ons landgoed kronkelt de Dinkel. De dinkel treedt bij grote waterafvoer in de regenperiodes regelmatig buiten haar oevers waardoor meer dan 400 hectare grasland overstroomd dan. Waarvan 13 hectare van ons land onder water komt te staan. Daar waar de Dinkel een bocht van 180 graden maakt, in het hartje van het Lutterzand, ligt het bekende stuk de "Groene Staart". Op zijn Twents gezegd "Greun'n Stet" dat voor een groot deel op ons landgoed ligt. Ook is aan de dinkel een aardkundig monument.

Paatsen in de buurt

Bad Bentheim met het mooie kasteel
Denekamp,met kasteel singraven.
Ootmarsum, Kunststad
Enschede,mooie winkelstad
Gronau
Oldenzaal ,hulsbeek en klimbos